ANTRENAMENTELE FUNCȚIONALE – TRX

Presupun că va întrebați ce înseamnă și cuprind antrenamentele funcționale,corect? Funcțional training (antrenamentele funcționale) au devenit foarte populare în ultima vreme în comunitatea de fitness. Au fost elaborate exerciții specifice de fizioterapeuti pentru îmbunătățirea și accelerarea recuperării, pentru pierderea kilogramelor nedorite, pentru tonifierea musculaturii, recuperarea funcțiilor locomotorii și să revenirea la activitatiile de zi cu zi. În tipul acesta de antrenament – TRX, predomină foarte mult exercițiul cu greutatea propiului corp.

CARE ESTE SCOPUL ANTRENAMENTELOR FUNCȚIONALE ?

Scopul principal al antrenamentelor este de a tonifia musculatura, pierderea kilogramelor, de a va îmbunătăți capacitatea de a desfășura activitățile cotidiene mult mai ușor. La acest tip de antrenament este un efort coordonat între sistemele nervoase, cardiovasculare, respiratorii și musculo-scheletale care va permit o mișcare fluidă.

CUM POT APLICA ANTRENAMENTELE FUNCȚIONALE ÎN VIAȚA DE ZI CU ZI?

Principalul focus trebuie să fie asupra unor tipuri similare de contracții excentrice sau izometrice, viteză, domeniul de mișcare și nivel de coordonare. Cu cât exercițiile se apropie mai mult de activitatea reală, cu atât o să avem rezultate mai bune. Antrenamentele o să înceapă treptat, în funcție de cum evoluați, antrenorii o să va personalizeze un antrenament specific pentru dvs. Creștem intensitatea, permițând organismului să se adapteze la mișcări noi.

SUNT ANTRENAMENTELE FUNCȚIONALE BUNE PENTRU ORICINE?

 Ca și în cazul tuturor exercițiilor fizice, este foarte important să discutăm cu medicul dvs dacă aveți de gând să începeți orice antrenament, că să vedeți dacă sunteți apți pentru efort fizic. Majoritatea persoanelor  pot face antrenamente funcționale  în programul de fitness, dar trebuie să colaboreze  cu un profesionist de fitness. Această colaborare cu un instructor de fitness este foarte importantă și cea mai bună modalitate de a va asigura că antrenamentul este unul bun și eficient.

xbody

6 PUNCTE ÎN CREAREA UNUI ANTRENAMENT FUNCȚIONAL

1. Trebuie să determinați obiectivele voastre și să adaptați antrenamentul  la ce fel de activități desfășurați dvs în fiecare zi.

2. Antrenamentul trebuie să includă o varietate de exerciții care antrenează forță, echilibrul coordonararea, tonifierea, pierderea kilogramelor, puterea și rezistență.

3. Trebuie luat în considerare nivelul vostru de fitness și sănătate.

4. Programul o să fie sub atentă monitorizare a unui instructor.

5. Exerctiile o să fie adaptate pentru fiecare persoană în parte

6. Se utilizează propria greutate a corpului și echipamentului, că de exemplu- benzi elastice, mingi medicinale, mici greutăți, TRX-urile- în loc de aparate.

Cred că acum va întrebați ce vrea să însemne TRX-ul, nu ? Dacă da, atunci o să parcurgem un mic tur prin sistemul TRX. 

Cunoscut și sub denumirea de exerciții de rezistență totală, este o formă de antrenament în suspensie care folosește exerciții cu propria greutate corporală.

Sunteți curioși care sunt beneficiile TRX-ului? Ok…cred că v-am făcut curioși. 

Sistemul de TRX ajută la :

-Îmbunătățirea mobilității;

-Tonifierea mușchilor;

-Pierderea unor kilograme nedorite;

-Creșterea rezultatelor metabolice;

-Dezvoltă rezistență funcțională.

Ce părere aveți ?Noi credem că sunt foarte tentant această provocare! 

Lotus Sports Club împreună cu colegii noștri va așteaptă la lupta pentru progrese!

Lotus Sports Club este alături de dumneavoastră pe drumul către un stil de viață sănătos!

Urmărește-ne pe…

Pin It on Pinterest

Share This