Nutriția și un stil de viață sănătos

November 4, 2019

De lotus17

Comments

TRĂIȚI SĂNĂTOS

Nutriția sănătoasă este un principiu pe care fiecare om ar trebui să-l abordeze de-a lungul viețîi și nu doar atunci când dăm de greu și ne simțim rău, ci și în zilele când totul decurge conform planului. Pornind de la principiul nu ne facem analize decât dacă ne simțim rău, încercăm să va facem să înțelegeți că această este cea mai mare greșeală pe care un om o poate face. De ce trebuie să ne simțim rău pentru a ne face analizele de rigoare? De ce trebuie să avem probleme cu ficatul, stomacul etc pentru a încerca să mâncăm mai sănătos? Astea sunt niște întrebări pe care fiecare dintre noi ar trebui să și le pună. Nu trebuie să lăsăm organismul să se imbolnaveasta pentru că mai apoi să-l vindecăm abordând un stil de viață sănătos. Trebuie să abordăm un stil de viață sănătos pentru a nu ne îmbolnăvi organismul.

Sfaturi de nutriție

  1. Nu există aliment perfect. Nu există niciun aliment dăunător. Necesarul de vitamine, minerale și nutrienți vine doar din consumul diversificat de alimente, deci nu va lăsăți păcăliți de dietele minune ce promit rezultate WOW consumând doar o anumită categorie de alimente. Da, veți da jos, însă organismul dumneavoastră în lipsa de nutrienți, va clacă în timp. 
  1. Nu va înfometați! Nici nu aveți idee ce efecte dezastruase are asupra organismului. Că să nu mai zicem că efectul este de scurtă durata. Corpul ducând lipsa de o mulțime de vitamine, minerale și nutrienți, în momentul în care veți începe să îi dați din nou ceea ce are nevoie, va asimina dublu, el fiind extrem de obosit și înfometat. 
  1. Alimentația trebuie să fie diferită de la individ la individ în funcție de vârstă, sex, activități. Da, este ok să îi faceți soțului ciulama și dumneavoastră să consumăți total altceva. Femeile și bărbații au arderile diferite. 
  1. Moderația este una din regulile de baza ale alimentației sănătoase. Nu este suficient să consumi alimente sănătoase, trebuie să evaluezi corect cantitatea. De exemplu, grasimilie sunt fundamental necesare, iar în absența lor organismul nu primește o serie de vitamine și aminoacizi fundamentali, fără de care nu poate funcționa, dar nu poți consumă doar grăsimi. Și reversul este valabil: eliminarea completă a unui grup de alimente, crează deficiențe și riscuri majore pentru metabolism. 
  1. O dietă sănătoasă este aceea care va da energie și va face să aveți o stare generală bună. O dietă sănătoasă înseamnă 3 mese pe zi și două gustări. Înseamnă fructe, legume, carne și lactate. Nu săriți peste niciuna din mesele principate ale zilei!

Lotus Sports Club este alături de dumneavoastră pe drumul către un stil de viață sănătos!

Urmărește-ne pe…

Related Posts

0 Comments

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trimite un mail

14 + 13 =

Pin It on Pinterest

Share This